Om Kenneln

Whipped Cream's Kennel - A place where our samoyeds and finnish lapphunds are loved and cherished "
Whipped Creams Kennel logga

Min första hund

Det började med att en vilsen Groenendael sökte nytt hem. Han berörde mitt hjärta och jag kunde inte motstå denna charmör...<3. Han blev min lycka och "huvudvärk" i många år tills vi var tvungna att ta bort honom pga hans svåra epilepsi.
Jag fick stor lärdom om träning och om hur mycket en vallhund kräver för att må bra. 

Det gick några år och jag ägnade mest tid åt mina hästar, och hade bestämt att jag skulle ha en hundras, där jag kan se dennes ögon ¤¤! Hade några favoritraser som jag sneglade på...
Zazou

Mina första samojeder

Så en dag fick jag syn på en annons om en gullig liten samojed, åkte och tittade (det skall man inte göra om man inte tänker köpa ngn valp) och smälte så klart för lilla Caxis. Sedan har det blivit fler samojeder under åren och eftersom genetik, fertilitet mm ligger mig varm om hjärtat, så började jag planera för framtida avel och kennelverksamhet. Jag började avla på en vacker liten tik som jag kallade Zazou. Med henne tränade jag vardagslydnad och agility. Hon gav vackra och söta valpar, men hade dock oturen att nedärva gener för sämre höfter (trots utavel och bgcheck). Så jag blev tvungen att med ljus och lykta leta efter ytterligare en tik som förhoppningsvis skulle bli en av mina framtida stamtikar och ge friska valpar.


Wilma

Framgångar

Efter mycket forskande fann jag  Monza hos en härlig och seriös uppfödare i norr.  Monza hade mest "draglinjer" och hade en helt annan "appearance". Hon var en livlig, påhittig, härlig hund som jag tränade lydnad och lite drag på hobbynivå med, då jag ej hade tiden att träna drag för tävling. Fann även Wilma, som hade den där lilla extra glimten i ögonen och ett temperament som var outstanding. Hon hade godkänt BOK-prov och med henne tränade jag lydnad och for mkt på utställningar med stor framgång. Hon rörde sig vägvinnande och graciöst. Domarna älskade henne. Hon blev 2008 World Winner Veteran och levererade många fina avkommor under åren, innan jag ledsamt blev tvungen att avliva henne pga olika symptom, då hon med största sannolikhet hade en tumör i hjärnan enligt veterinär. Hon fick 14,5 års underbar tid och var på äldre dar en underbar extra-mamma som hjälpte till med att uppfostra kennelns valpar på ett för hundar tydligt och rättvist sätt.


Kryddan - Whipped Cream's Qhryddan Quenelle

Finsk Lapphund

Under dessa år hade det även "slunkit" in en och annan Finsk Lapphund ;)
Min första FL - Aqua köpte jag ifrån Pia på Black Blossom, som jag känner är en ypperligt duktig och raskunnig uppfödare och mentor som kan sina linjer.
Jag hade denna bruna Aqua och en annan vacker tik (från annan kennel, svart med röda tecken) som mina FL-stamtikar. De hade ljuvliga och personliga temperament som de nedärvde till sina avkommor. Jag hade även "turen" att ha "domino-genen" i båda dessa tikar som nedärvde färgen till många av sina avkommor. Fick förutom den vackra svarta, även andra härliga färger såsom bruna, crème, sobel och viltfärgade :)


Whipped Cream's Untamed Heart - Fully certified

Worldwide och utbildningar

Jag har under åren fått äran att exportera en del valpar och vuxna till bla Frankrike, Tyskland, Danmark och Norge. Har även själv importerat avelsmaterial från Finland, Slovakien, Frankrike, Ryssland, Lettland, Nederländerna och USA.
Varit och parat tikar i Finland och Norge (och Nederländerna).

Har under åren hunnit gå SKK's uppfödare utbildning (i 3 år). Utbildat mig till allmänlydnadsinstruktör (SBK) och ringsekreterare genom SKK's länsklubb. Gått friskvårdkurs för hund med grundstretching.
Vad som nu behöver nämnas är att jag pga familjeskäl haft uppehåll i min verksamhet, och sålde då av en hel del fina hundar och lämnade några med (i mina ögon) värdefulla linjer till fodervärdar. 3 hundar har jag haft kvar hemma, som jag varit väldigt mån om. Har med dem tränat lydnad, agilty och nosework i mån av tid.


Whipped Cream's Yami Onee-Sama

Framtiden och friska valpar

Drag är ngt som jag jättegärna hade ägnat mig åt mer än på hobbynivå, men ej haft möjligheten att utöka, bla pga mina varierande jobbtider på dygnet och att klirret i kassan inte alltid tillåtit (dyr sport).
Nya linjer är införskaffade och förhoppningsvis så kan vi se dem tillföra raserna god hälsa och mentalitet, samarbetsvilja och en funktionell och vacker exteriör.
Numera har äntligen de släktbaserade "problemen" ordnat upp sig och jag kan åter se positivt och med tillförsikt på framtiden och kenneln. Se planering - Valplådan
Och längtar efter att få leverera välskapta, friska och trygga valpar med härliga, samarbetsvilliga temperament som skall glädja sina köpare under många år.


HOS OSS SKAPAR VI MER ÄN BARA EN HUND  "

Kennelinnehavare - Petrah

Väktare och grafiker
Startade kenneln 2002.
Har en gedigen erfarenhet av avel, utställning och träning - först och främst hundar och hästar.  Men även andra djur.

Är djurvårdare på utökad nivå 2 - GKLH - D9.
Är certifierad ID-kontrollant och chipmärkare sedan 2004.