Fina Clintan visar sina skills!

Vår ärade testpilot.. bättre än progesterontest :) 
Ibland är det bra att ha en hane som levt ihop med tjejer/tikar under många år och haft dem runt omkring sig för jämnan eller att hanen har några år i "branschen" (avel).
Då hanar som levt i sådan omgivning ofta kan bli mkt säkra på att kunna hjälpa till och avgöra när en tik är redo att bli parad och att "nu" är rätta dagen/dagarna för parning i antågande.
Han fick äran att hjälpa en uppfödare-kollega med en av hennes tikar, då tiken "löpt" eller mer troligt (under uppkomna omständigheter) visat löptecken under en längre tid, och uppfödaren uppfattade det som om tiken nu borde löpt färdigt (efterlöp 17-21). För att sedan upptäcka att tiken nu igen börjat visa intresse för hennes egna hane. Men det visade sig att han inte brydde sig det minsta om tiken nu längre (dock ung hund). Kan tilläggas att uppfödaren hade haft 2 tikar till samtidigt som löpt, som hennes hane hade visat mer intresse för (så ngt fel var det ej på honom mer än troligtvis för oerfaren). Uppfödaren hade sedan länge bestämt parning med en hane från tyskland som snart skulle åka hem igen i slutet av januari, så hon vart mycket ledsen att den parningen inte hade blivit av...
Men med Clintans hjälp så kunde hon nu kasta sig in i bilen till Stockholm för att få till en efterlängtad parning med den tilltänkta hanen.
Clintan och jag är glada för att vi kunnat hjälpa till och önskar henne lycka till nu och hoppas hon får många fina bebbar (tysk schäfer) <3 <3 <3

My Postjpg